Olika typer av hotell

Att resa är något som många har som hobby. Vissa reser flera gånger om året medan andra väljer att resa 1-2 gånger. Det är även populärt att resa i flera månader för att upptäcka nya platser. Idag finns det många olika boendealternativ när du reser.

Det behöver inte alltid kosta skjortan att bo på hotell. För att du ska komma undan billigare är det en fördel att boka innan. Planering är viktigt om du vill hålla nere kostnaderna. Sista minuten-bokningar på hotell är sällan billigt. Idag finns det också hemsidor där du kan söka på olika hotell som är tillgängliga. En av de billigaste varianterna av hotell är Motell eller Bed and Breakfast. Det finns också andra former av hotell som exempelvis pensionat, vandrarhem eller en lite lyxigare variant som resort.

Motell – finns oftast vid motorvägar

Det kan vara svårt att veta skillnaden mellan dessa olika hotelltyper. Just motell liknar hotell och dessa hittar du oftast längst en motorväg. Motell brukar erbjuda lite enklare hotelltjänster och boende. Det är till exempelvis inte lika många anställda på ett motell som hotell. Oftast brukar det bara vara en receptionist, en städerska och en som har hand om maten. Trots att denna typ av verksamhet är lite enklare än vanliga hotell så brukar det finnas tjänster som rumsservice, bar, spatjänster och ibland även poolområde. När det kommer till tjänster så varierar detta från motell till motell. I varmare länder är det vanligare att det finns poolområde medan det i länder som har varierat klimat kanske inte är lika förekommande. Detta är främst en boendeform som är till för de som behöver övernattning under en eller två nätter.

Bed and breakfast och vad det innebär

En annan populär boendeform som går att likna vid hotell är bed and breakfast. Det förkortas oftast till B&B. I den här boendeformen kan gäster hyra ett rum under en natt eller flera. Det ingår även frukost. Skillnaden på motell och bed and breakfast är att du kan hitta B&B lite varstans. Oftast finns det många bed and breakfasts på landet då de flesta som har denna typ av verksamhet själva bor i samma byggnad. När det kommer till själva byggnaden kan det antingen vara ett stort hus, ett gästhus eller annan byggnad på en gård. När det kommer till anställda så är det ytterst sällan några på B&B. Istället sköts bed and breakfast oftast av de som äger verksamheten. Det gör att du kan få personlig service. Både motell och bed and breakfast brukar vara boendeformer som erbjuder förmånliga priser. Planerar du att stanna länge på en plats så brukar B&B vara mer öppna för längre vistelser. Det går förstås alltid att fråga när du är på plats hur länge du kan stanna.