Många tycker att hotellfrukost är det bästa med att bo på hotell. När det kommer till hotellfrukostar så kan utbudet variera beroende på vad för hotell du bor på. Till exempel så brukar det serveras en kontinental frukost på pensionat och B&B. Det är då en lättare frukost som vanligtvis består av frukt, kokt ägg, bröd, smör, pålägg och kaffe/te samt juice som dryck. När det är kontinental frukost brukar inte varmmat ingå.

Flera olika frukostalternativ

På hotell och resort brukar det vara en mer ”ordentlig” frukost där du kan hitta allt från yoghurt och bröd till varmmat som prinskorv, köttbullar och mer. Hos vissa hotell brukar det även gå att beställa olika frukosträtter. Det kan vara allt från omeletter till äggröra och stekt ägg. Just dessa frukostalternativ är något som en kock behöver tillaga. Därför brukar det inte vara tillgängligt hos billigare hotellalternativ.

För laktos- och glutenintoleranta

För de som är laktosintoleranta brukar också utbudet vara relativt snålt hos de flesta hotell. Det är därför alltid bra att kolla upp vad för utbud hotellen har innan du bokar. Glutenfria alternativ brukar inte heller vara en självklarhet hos alla hotell. Utbudet av gluten- och laktosfria frukostar har dock blivit bättre på senare år.